Forvaldning, drift og vedlikehold

vedlikehold

Drift omfatter alle oppgaver og rutiner som er nødvendige for at bygninger og tekniske installasjoner skal fungere som planlagt. Dette omfatter bl.a. betjening av installasjoner, forsyning av vann, energi samt renhold og renovasjon.

Godt drevet praktisk FDV-arbeid vil over tid opprettholde bygningsstandarden og gi betydelige kostnadsreduksjoner. Det vil også gi bedre fysisk og psykisk arbeidsmiljø samt lavere energibruk. Virksomheten vil oppleve flere fornøyde ansatte og brukere.

Forfall av en bygning pågår kontinuerlig og starter med en gang den tas i bruk. Dersom bygningen ikke vedlikeholdes og slitte/ødelagte deler skiftes ut, så vil den degraderes og kvalitet og funksjon forringes.

Kravene til funksjon og kvalitet endrer seg med tiden, slik at selv om bygningen holder på den kvalitet den hadde som ny, så vil det med årene oppstå et gap mellom forventet kvalitet og opplevd kvalitet. Det er da nødvendig med fornying og oppgradering slik at opplevelsen av gapet mellom nye krav og opplevd tilstand ikke blir unødvendig stort.

Vestvågøy Eiendomsdrift KF | Lufthavnveien 19, 8370 Leknes | Telefon: 760 56000
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. | Organisasjonsnr: 985 207 402 | Bedriftsnr: 976 679 024
Redaktør: Vestvågøy Eiendomsdrift KF